Un deputat explică de ce R. Moldova nu va negocia preţul la gaz cu Rusia: Pentru gaz mai ieftin, trebuie să sprijinim uciderea oamenilor în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Popsoi
Mihai Popsoi

Deputatul PAS Mihai Popşoi a explicat, într-o postare pe Facebook, de ce conducerea Repubicii Moldova nu merge la Moscova pentru a negocia preţul la gazele naturale. Potrivit lui, Moldova poate obţine un preţ mai ieftin de achiziţie doar în cazul în care va sprijini războiul rus din Ucraina.

„Aud tot mai des opinia că conducerea ţării trebuie să meargă la Moscova să obţină un preţ mai mic la gazele naturale. Trebuie să înţelegem cu toţii: pentru a obţine gaz mai ieftin de la ruşi, Republica Moldova trebuie să susţină războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Pentru gaz mai ieftin, trebuie să sprijinim uciderea oamenilor în ţara vecină. Să ne aliniem celor care comit aceste crime. Să ne mânjim cu sângele vecinilor noştri. Aceasta este condiţia obţinerii unui preţ mai mic pentru gazul rusesc astăzi”, a declarat Popşoi.

„Noi nu putem face aşa ceva. Ne vom mobiliza, ne vom solidariza şi vom rezista. În sezonul rece, Guvernul va oferi sprijin cetăţenilor pentru care povara acestui preţ va fi prea mare. Preţul înalt plătit pentru gaz este şi preţul pe care îl plătim pentru neadmitrea atragerii Reublicii Moldova în acest război tragic. Împreună vom trece de iarna care vine. Nu va fi uşor, dar vom rezista - şi vom rămâne oameni”, a mai spus Popşoi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite