Un deputat a blocat cu maşina personală circulaţia spre secţia de votare din Varniţa: „Nu vreau ca separatiştii să influenţeze procesele democratice din Moldova”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PAS Igor Grosu a blocat cu maşina personală drumul de acces spre secţia de votare din satul Varniţa, din direcţia oraşului Bender, regiunea transnistreană, deschisă pentru cetăţenii din stânga Nistrului. Parlamentarul susţine că a făcut acest gest pentru a-i împiedica pe alegătorii din Transnistria să voteze la prezidenţialele de la Chişinău, pentru că aceştia ar vota „inconştient” şi ar fi plătiţi cu câteva sute de lei pentru a vota.

Igor Grosu, care a participat la o manifestare de obstrucţionare a accesului la secţiile de votare a alegătorilor din Transnistria alături de mai mulţi cetăţeni, printre care combatanţi ai războiului de pe Nistru, a menţionat că nu doreşte ca alegătorii din Transnistria să decidă soarta acestor alegeri. 

Potrivit Poliţiei, grupul de moldoveni indignaţi că alegătorii din stânga Nistrului votează au făcut abuz de putere, oprind automobilele care se deplasează în direcţia secţiei de votare şi solicitând persoanelor aflate în autovehicule să prezinte actele de identitate. Poliţia i-a avertizat pe aceştia că fac o ilegalitate.

Câţiva observatori CSI, care vorbeau limba rusă, l-au acuzat pe Igor Grosu de încălcare legislaţiei prin faptul că obstrucţionează dreptul la vot al cetăţenilor R. Moldova.

În replică, deputatul a afirmat că în calitate de cetăţean şi deputat are dreptul să „fie alături de popor” şi să nu permită ca „separatiştii să influenţeze procesele democratice din Moldova”. El le-a mai spus observatorilor să nu-i încurce în a apăra democraţia moldovenească.

Amintim că în cursa electorală pentru prezidenţiale au fost înscrişi opt canidaţi: Renato Usatîi - Partidul Nostru, actual primar de Bălţi; Andrei Năstase - Platforma DA, fost ministru de Interne; Maia Sandu - Partidul Acţiune şi Solidaritate, ex-premier; Igor Dodon - candidat independent, sprijinit de Partidul Socialiştilor; Octavian Ţîcu - PUN, deputat în Parlament; Dorin Chirtoacă - Mişcarea Politică Unirea, ex-primar de Chişinău; Violeta Ivanov - Partidul Şor, deputată în Parlament.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite