UE sugerează autorităţilor moldovene să promoveze mai multe femei în funcţii de decizie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul moldovean Iurie Leancă şi şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola. FOTO: Guvernul Republicii Moldova
Premierul moldovean Iurie Leancă şi şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola. FOTO: Guvernul Republicii Moldova

Uniunea Europeană încurajează autorităţile de la Chişinău să sporească cota de participare a femeilor în procesul decizional. Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, declară că implicarea femeilor în roluri decizionale este un lucru firesc, transmite IPN.

„Ajungem în momentul când votul pe care îl ofer nu mai este pentru un bărbat sau pentru o femeie, este un vot pentru un politician. Adevărul este că în ultimul timp eu am votat mai mult pentru femei, pentru că ele sunt mai aproape de sistemul meu de valori”, a  menţionat ambasadorul, în cadrul unui eveniment cu participarea presei.

Pirkka Tapiola a spus că este sigur că adoptarea legislaţiei privind asigurarea egalităţii dintre femei şi bărbaţi în procesul electoral şi politic va fi susţinută de către Parlamentul de la Chişinău. Oficialul european nu a putut spune dacă legea va fi aplicată în alegerile parlamentare din 30 noiembrie şi a îndemnat jurnaliştii să adreseze această întrebare Parlamentului şi Guvernului de la Chişinău.

„Guvernul, prim-ministrul sprijină această lege, este o lege foarte importantă şi sunt sigur să parlamentarii vor reveni la ea”, a mai spus Pirkka Tapiola.

La rândul său, întrebat de ce Parlamentul tărăgănează aprobarea cotei de reprezentare a femeilor în procesul decizional, premierul Iurie Leancă a spus proiectul se examinează. Iurie Leancă a subliniat că până la vacanţa parlamentară mai sunt încă două săptămâni şi s-a arătat convins că pachetul de documente se va examina în perioada cea mai apropiată.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite