UE va oferi Republicii Moldova mai multe tranşe de finanţare pentru libera circulaţie, sectorul energetic şi dezvoltare rurală

UE va oferi Republicii Moldova mai multe tranşe de finanţare pentru libera circulaţie, sectorul energetic şi dezvoltare rurală

Iurie Leancă şi Jose Manuel Barroso, la Chişinău FOTO: gov.md

Republica Moldova va primi câteva zeci de milioane de euro din partea Uniunii Europene, în baza a patru acorduri de finanţare care au fost semnate astăzi la Chişinău, de către preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi prim-ministrul Iurie Leancă, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Acordurile pe care le-am semnat şi finanţările care vor veni pe viitor sunt parte a actului de cooperare. Acestea vor deveni realitate şi nu sunt doar promisiuni politice. Este o dovadă a solidarităţii Uniunii Europene şi a cetăţenilor ei cu cetăţenii Republicii Moldova“, a declarat Jose Manuel Barroso.

„Vom oferi 21 de milioane de euro pentru implementarea Acordului de liberă circulaţie în UE, mai multe milioane de euro vor veni pentru sprijinirea sectorului energetic, iar pentru dezvoltarea regiunilor rurale –  încă 14 milioane de euro“, a adăugat Jose Manuel Barroso.

Acesta a subliniat că, prin ajutorul acordat, Uniunea Europeană vrea să asigure încă o dată guvernarea de la Chişinău de tot sprijinul necesar în implementarea reformelor, care sunt o precondiţie obligatorie a procesului de integrare europeană.

Totodată, preşedintele Comisiei Europene a precizat că Uniunea Europeană a dublat deja cotele de export  pentru prunele, merele, strugurii şi roşiile din Moldova.

Pe parcursul vizitei sale la Chişinău, înaltul oficial va avea întrevederi cu şeful statului, preşedintele Parlamentului, lideri de partide, dar şi cu reprezentanţii mediului de afaceri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: