Ucraina va finanţa construcţia podului peste Nistru

Ucraina va finanţa construcţia podului peste Nistru

Preşedintele Maia Sandu în timpul vizitei oficiale la Kiev.

Construcţia podului peste Nistru, care va deveni parte a unei noi autostrăzi ce va lega Kievul şi Chişinăul, va fi finanţată din bugetul de stat al Ucrainei. Declaraţia a fost făcută de şeful adjunct al biroului preşedintelui Ucrainei, Igor Jovkva, într-un interviu pentru tsn.ua, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oficialul ucrainean a declarat că, în timpul vizitei preşedintelui Republicii Moldova în Ucraina, a fost semnat un memorandum privind cooperarea în sectorul infrastructurii. „Unul dintre proiectele pe care le vom începe imediat va fi construcţia unui pod peste Nistru, în regiunea Yampol-Cosăuţi, şi a autostrăzii corespunzătoare, ce va face legătura între Kiev şi Chişinău”, a menţionat Igor Jovkva, precizând că drumul între cele două capitale va putea fi făcut cu maşina în aproximativ cinci ore. Construcţia podului va fi finanţată din bugetul de stat al Ucrainei.

Ukravtodor, agenţia uraniană de stat responsabilă de drumuri, lucrează deja la cadrul de reglementare a acestei finanţări. Ucraina îşi asumă, de asemenea, construirea unei părţi a autostrăzii, de la Kiev direct la pod. Moldova, la rândul său, îşi va completa propria parte a acestei autostrăzi.

„Este un proiect absolut realist, cu finanţare realistă. Rămâne doar să-l realizăm. Partea ucraineană şi cea moldovenească au primit instrucţiunile de rigoare”, a declarat şeful adjunct al biroului preşedintelui Ucrainei.

Cei doi preşedinţi au convenit asupra construcţiei unui pod peste Nistru, la punctul de trecere a frontierei Cosăuţi-Yampol, în cadrul întrevederii oficiale a Maiei Sandu cu Vladimir Zelenski, la Kiev, în data de 12 ianuarie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările