Tudor Deliu: Faptul că PLDM nu a fost invitat să facă parte cu drepturi depline din blocul electoral PAS şi PPDA „poate fi numită şi ţeapă”

Tudor Deliu: Faptul că PLDM nu a fost invitat să facă parte cu drepturi depline din blocul electoral PAS şi PPDA „poate fi numită şi ţeapă”

FOTO parlament.md

Preşedintele PLDM, Tudor Deliu, susţine că modalitatea de participare a Partidului Liberal Democrat la următoarele alegeri parlamentare va fi decisă la şedinţa Consiliului Politic Naţional al formaţiunii, care va avea loc pe 11 noiembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit lui, PAS şi PPDA le-a propus liberal democraţilor să delege câteva persoane pe lista comună care va fi formată de blocul electoral al celor două partide, însă PLDM stă la dubii, transmite IPN.

„Conform statutului, modalitatea de participare o determină Consiliul. I-am invitat şi pe dumnealor (PAS şi PPDA, n.r.) să participe la şedinţă pentru că eu, preşedintele Deliu, nu pot să-mi asum o decizie pentru partid”, a afirmat Tudor Deliu în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

Potrivit lui, faptul că PLDM face parte din Mişcarea de rezistenţă „Acum”, dar nu a fost invitat să facă parte cu drepturi depline şi din blocul electoral „poate fi numită şi ţeapă”, dar discuţiile continuă, spune liberal democratul. 

„Anunţarea angajamentelor aceasta nu înseamnă crearea blocului electoral. Oficial, nu este creat acest bloc. Blocul se creează în conformitate cu prevederile Codului electoral şi se înregistrează de Comisia Electorală Centrală”, a menţionat liderul PLDM.

„PAS şi PPDA ne propun să delegăm câteva persoane pe lista comună a lor. Noi nu ne temem de filtre pentru că PLDM s-a filtrat. Azi din Partidul Liberal Democrat fac parte persoanele care au rezistat tuturor presiunilor care au fost făcute asupra lor. Cei care s-au simţit cu pufuşor pe botişor s-au dus şi au rămas oameni integri. Însă, sincer, participarea doar cu câteva persoane pe listă, dar nefiind persoană juridică componentă a blocului aceasta presupune din start că PLDM nu este concurent electoral, iar nefiind concurent electoral, nu te bucuri de foarte multe prerogative legale chiar ajungând în Parlament”, a declarat Tudor Deliu.

Tudor Deliu spune că săptămâna viitoare are convenită o întâlnire cu liderii PAS şi PPDA, Maia Sandu şi Andrei Năstase în cadrul căreia vor analiza şi propunerea preşedintelui Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, de a se aşeza la masa de negocieri pentru a identifica candidaţi comuni pentru circumscripţii.

În opinia lui, în prezent un partid politic nu poate să acumuleze majoritatea în Parlament. Cele mai importante vor fi discuţiile după alegerile parlamentare.

De asemenea, Tudor Deliu spune că nu a decis dacă personal va candida sau nu la următoarele parlamentare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările