Traian Băsescu: Votul pentru partidul oligarhului Plahotniuc înseamnă o ţară izolată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos/Justinel Stavaru
FOTO Inquam Photos/Justinel Stavaru

Ex-preşedintele României Traian Băsescu a venit cu un îndemn către cetăţenii Republicii Moldova, ca aceştia să iasă la vot duminică, 24 februarie, şi să votedeze pentru Blocul electoral ACUM.

Traian Băsescu a afirmat, pe pagina sa de Facebook, că alegerile de la Chişinău se vor desfăşura „într-un sistem electoral conceput să reducă şansele partidelor pro-occidentale şi unioniste”, referindu-se la sistemul electoral mixt, votat de democraţi şi socialişti.

Potrivit lui Băsescu, electoratul din Moldova are următoarele opţiuni:

„1.Votul pentru partidul lui Dodon care înseamnă „predarea la cheie” a Republicii Moldova către Moscova şi oligarhia rusă;
2.Votul pentru partidul oligarhului Plahotniuc care înseamnă o ţară izolată, aservirea instituţiilor statului şi a averii ţării către un singur om şi interesele lui;
3.Votul pentru „ACUM”, condusă de Maia Sandu şi Andrei Năstase, care înseamnă o ţară deschisă către occident şi România, o şansă pentru modernizarea Republicii Moldova a instituţiilor sale şi o administrare în folosul cetăţenilor.
4.Opţiunea unionistă este neconsolidată acum, având în vedere că partide ca PUN şi PLR nu s-au înscris în competiţia electorală, în timp ce liberalii sunt compromişi de alianţa pe care la un moment dat Ghimpu a făcut-o cu Plahotniuc”, a spus Băsescu.


În opinia sa, este o obligaţie patriotică a cetăţenilor Republicii Moldova să participe la vot pentru a-şi decide soarta indiferent că se află în ţară, în România sau oriunde în Europa.


„Îmi pare rău că nu mai sunt cetăţean al Republicii Moldova pentru a vota „ACUM”, dar cu siguranţă soţia mea, Maria Băsescu, căreia Plahotniuc şi Dodon nu i-au anulat încă cetăţenia Republicii Moldova, va vota ACUM”, a mai subliniat Băsescu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite