Traian Băsescu: „România vrea unirea, dar nu o vrea Republica Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În timpul vizitei la Chişinău,Traian Băsescu l-a îmbrăţişat pe omologul său moldovean, Nicolae Timofti
În timpul vizitei la Chişinău,Traian Băsescu l-a îmbrăţişat pe omologul său moldovean, Nicolae Timofti

Preşedintele român Traian Băsescu a declarat astăzi la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului (Harghita) că marea majoritate a populaţiei Republicii Moldova nu vrea unirea cu România, însă moldovenii pot cere unirea şi o vor avea.

„Este şi o problemă în ceea ce priveşte Constituţia Republicii Moldova, în ea se vorbeşte doar despre moldoveni şi limba moldovenească“, a afirmat Băsescu, citat de Mediafax.

Potrivit şefului statului vecin, basarabenii ar trebui să vină cu iniţiativa. „Eu sper şi cred că de la cetăţenii Republicii Moldova trebuie să pornească corectarea. Vorbim de unirea Republicii Moldova cu România. Oameni buni, există în populaţia Republicii Moldova un filon sănătos de români, dar marea majoritatea a populaţiei nu doreşte unirea cu România. Cereţi unirea şi o veţi avea, dar cereţi-o“, a spus liderul de la Cotroceni.

El a adăugat că în România nu există niciun partid care să nu dorească unirea, dar în Republica Moldova cea mai mare formaţiune este antieuropeană şi anti-NATO.

„România vrea unirea, dar nu o vrea Republica Moldova. Nu aveţi încă o majoritate critică, dar dacă o veţi avea, atunci vă spun nu va fi nicio piedică de aici, din România“ a conchis Traian Băsescu.

Preşedintele României a făcut o declaraţie similară şi în timpul vizitei la Chişinău, din 18 iulie. La întrunirea cu reprezentanţi ai societăţii civile din ţara vecină, o tânără a spus că ar trebui făcută unirea pentru a rezolva mai repede integrarea Republicii Moldova, iar Băsescu i-a replicat: „Domnişoară, cereţi-o şi o vom face“.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite