Traian Băsescu, către Dan Dungaciu: Eu nu-l cunosc pe Plahotniuc, dar stăpânii tăi au mâncat din mâna lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu îl numeşte pe analistul politic român Dan Dungaciu „o biată conservă moscovită”, asta după ce expertul a declarat recent că Partidul Unităţii Naţionale (PUN) de la Chişinău ar fi o creaţie a lui Vlad Plahotniuc.

Domnule analist moscovit Dungaciu, chiar nu ai ruşine? În Republica Moldova, am creat Partidul Unităţii Naţionale (PUN), partid care are ca principal obiectiv promovarea curentului unionist pentru ca oamenii/cetăţenii Republicii Moldova să înţeleagă că singura soluţie care le garantează şi securitatea şi perspectiva unui trai mai bun este Unirea cu România”, a scris Traian Băsescu într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui, teoria lansată de către Dan Dungaciu, precum că PUN ar fi creaţia lui Vlad Plahotniuc, „este inventată de proruşi pentru a descuraja funcţionarea oricărui partid curat şi unionist în Republica Moldova”.

„Dragă domnule Dan Dungaciu, nu ţi-a fost ruşine să faci astfel de afirmaţii ştiind că preşedintele de onoare al acestui partid este Traian Băsescu, fost preşedinte al României?! Mai mult decât atât, conserva moscovită Dan Dungaciu afirmă că toate cele peste 150 consilii locale, unde primarii şi consilierii au votat simbolic pentru Unirea cu România, ar reprezenta o manipulare”, a subliniat fostul şef de stat.

Băsescu a menţionat că Dungaciu l-ar fi convins pe Mihai Ghimpu, în 2016, să semneze scrisoarea adesată preşedintelui R. Moldova de atunci, Nicolae Timofti, în care se cerea desemnarea lui Plahotniuc în funcţia de prim-ministru.

„Şi încă ceva, Dungaciule: eu nu-l cunosc pe Plahotniuc, dar stăpânii tăi, proprietari de televiziune cu guşe, care te televizează cu toate inepţiile pe care le debitezi ca analist politic, au mâncat bine din mâna lui Plahotniuc”, a încheiat ex-preşedintele român.

Directorul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române, Dan Dungaciu, a declarat într-un interviu Partidul Unităţii Naţionale (PUN) este un „partid marionetă”, inventat de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, pentru a rupe din voturile unioniştilor „de la principalii săi adversari politici”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite