O nouă provocare la adresa R.Moldova? Tiraspolul susţine că satul Varniţa se află doar temporar sub controlul autorităţilor moldoveneşti. Reacţia Chişinăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO novostipmr.com
FOTO novostipmr.com

Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) să sesizeze reprezentanţii mediatorilor şi observatorilor în procesul de reglementare transnistreană în legătură cu unele abordări provocatoare întreprinse recent de către aşa-numitele structuri din regiunea transnistreană în privinţa satului Varniţa, Anenii Noi.

Pe 25 ianuarie curent, liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, a semnat o aşa-numită decizie în care se menţionează precum că satul Varniţa s-ar afla temporar sub controlul Republicii Moldova, iar funcţiile sunt exercitate de pretinsele structuri locale din satul Proteagailovca.

MAEIE urmează să se adreseze reprezentanţilor din partea OSCE, a Federaţiei Ruse, Ucrainei, UE şi SUA pentru a utiliza potenţialul formatului de negocieri „5+2” în vederea încetării efectelor acestei acţiuni provocatoare.

Concomitent, urmează să fie examinată oportunitatea abordării subiectului în cauză în cadrul următoarei şedinţe a Consiliului Permanent al OSCE la Viena.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite