Tiraspolul renunţă la deciziile unilaterale ce vizau administraţia locală şi cetăţenii din satul Varniţa, raionul Anenii Noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO president.gospmr.ru
FOTO president.gospmr.ru

Guvernul de la Chişinău, reprezentanţii mediatorilor şi observatorilor în procesul de reglementare transnistreană din formatul de negocieri „5+2” au fost informaţi luni, 13 mai, că administraţia de la Tiraspol renunţă la pretinsele decrete instituite unilateral pe 25 ianuarie 2019, ce vizau autorităţile publice locale şi locuitorii din satul Varniţa, raionul Anenii Noi.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Guvern, decizia respectivă a fost luată în urma efortului autorităţilor de la Chişinău şi ai dialogului continuu atât cu mediatorii şi observatorii din formatul de negocieri „5+2” cât şi cu reprezentanţii administraţiei de la Tiraspol. 

Amintim că la începutul acestui an, administraţia din stânga Nistrului a decis să declare nule un set de acte eliberate de autoritatea publică locală din Varniţa, astfel, obligând locuitorii să le perfecteze la reprezentanţele transnistrene. 

În documentul semnat de liderul de la Tiraspol se menţiona că satul Varniţa, Aneinii Noi, s-ar afla temporar sub controlul Republicii Moldova, iar funcţiile instituţiilor publice sunt exercitate de pretinsele structuri locale din satul Proteagailovca.

Chişinăul a calificat aceste decizii unilaterale ca fiind provocări generate de către reprezentanţi din regiunea transnistreană.


 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite