Tiraspolul deschide pentru o zi „frontierele” pentru a permite cetăţenilor stabiliţi în Transnistria să voteze la prezidenţialele din 1 noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, la ultima întrevedere pe care a avut-o cu Igor Dodon
Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, la ultima întrevedere pe care a avut-o cu Igor Dodon

Autorităţile neconstituţionale de la Tiraspol au anunţat joi, 1 octombrie, că cetăţenii stabiţiţi în regiunea trasnistreană, care intenţionează să voteze în alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, vor putea circula liber în ziua de 1 noiembrie, pentru că restricţiile de circulaţie impuse în contextul luptei cu COVID-19 vor fi ridicate în ziua scrutinului.

Tiraspolul a comunicat că această acţiune vine ca urmare a solicitărilor din partea cetăţenilor din stânga Nistrului, care şi-ar fi manifestat dorinţa de a participa la alegeri. De asemenea, se precizează că vor putea trece frontiera doar cetăţenii care au cetăţenie „dublă”, a Republicii Moldova şi aşa-numita cetăţenie a Transnistriei.

Reprezentanţii Tiraspolului au solicitat autorităţilor de la Chişinău să deschidă secţii de votare în apropiere de „frontieră”.

Reacţia opoziţiei de la Chişinău

Vicepreşedintele Parlamentului, deputatul PAS Mihai Popşoi, susţine că Igor Dodon ar avea o înţelegere cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, ca ultimul să-i asigure un număr oarecare de voturi.

„Se pare că Dodon a transmis deja cele 2 milioane de euro şi procesul de fraudare a demarat. Nu vom admite ca votul moldovenilor să fie călcat în picioare. Dodon înţelege că pierde şi în disperare caută să se agaţe de putere. Poporul nu va admite să mai fie înjosit cum a fost în 2016”, a scris Mihai Popşoi pe Facebook.

Anterior, Igor Dodon a respins acuzaţiile opoziţiei că ar încerca să fraudeze alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie. El consideră că cei care vorbesc despre fraudarea scrutinului înţeleg că vor pierde alegerile şi încearcă în aşa fel să se victimizeze şi să justifice înfrângerea.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite