Tiraspolul anunţă că a elaborat „o idee naţională” care va fi inclusă în „strategia de dezvoltare 2026”. Aceasta presupune şi militarea pentru indepenenţa regiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO preseident.gospmr.org
FOTO preseident.gospmr.org

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, a anunţat că a fost elaborat proiectul privind strategia de dezvoltare a Transnistriei pentru următorii opt ani, până în 2026. Potrivit lui, documentul va include şi o concepţie de „idee naţională” a regiunii transnistrene.

Vadim Krasnoselskii a declarat că în linii generale există deja o „idee naţională” în Transnistria, doar că, până acum, ea nu a fost inclusă în niciun document oficial al regiunii.

„Ideea naţională” va fi formată din trei părţi. Prima parte se referă la necesitatea de a insista pe obţinerea independenţei Transnistriei şi recunoaşterea internaţională. A doua partea constă în crearea „poporului transnistrean”, format din mai multe naţiuni, ceea ce ar însemna dezvoltarea limbii vorbite, culturii, tradiţiilor etc. A treia parte presupune crearea unui stat îndreptat spre dezvoltarea problemelor sociale ale societăţii şi economie de piaţă.

Vadim Krasnoselskii a spus că strategia de dezvoltare este una necesară pentru că exprimă o înţelegere clară a situaţiei curente din Transnistria şi este o foaie de parcurs pentru administraţia de la Tiraspol pe durata următorilor opt ani. 

„Este un bun document de bază. În plus, toţi funcţionarii vor şti ce au de făcut - care sunt obiectivele şi metodele de îndeplinire a acestora”, a afirmat Vadim Krasnoselskii.

   

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite