„Sunt date cu caracter personal”. Dodon refuză să ofere detalii despre donatorii fundaţiei sale de binefacere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Igor Dodon refuză să ofere detalii despre donatorii generoşi care continuă să ofere sume importante de bani pentru fundanţia de binefacere „Din suflet”, fondată de prima doamnă, Galina Dodon. Şeful statului şi-a motivat decizia prin faptul că identitatea donatorilor reprezintă „date cu caracter personal”.

În schimb, în cadrul unei conferinţe de presă organizaţe marţi, 3 iulie, Igor Dodon s-a lăudat cu faptele pe care a reuşit să le realizeze prin intermediul fundaţiei şi pe care ar urma să le întreprindă în continuare, dând asigurări că nu a fost cheltuit „niciun ban public”, ci doar cei oferiţi de donatori.

„Eu unele surse le-am dat, am spus că unele ambasade ş.a.m.d. Dar eu nu pot să dau toate persoanele, aici sunt date cu caracter personal”, a declarat Igor Dodon.

Preşedintele a subliniat că deja peste 200 de grădiniţe din ţară au primit sprijinit, sub diferite forme, din partea fundaţiei.

„Ne punem ca scop ca, până la sfârşitul acestui an, încă 300 de grădiniţe să primească suport”, a spus Dodon.

Şeful statului nu s-a oprit aici. El a menţionat că au fost construite mai multe complexe sportive în diferite localităţi, tot din banii fundaţiei, precizând că lucrările au fost realizate „nu pe criterii politice”.

„Până la sfârşitul anului vor fi deschise încă zece astfel de terenuri sportive”, a spus Dodon.

Potrivit lui, 10.000 de elevi din clasa întâi din familii social-vulnerabile au primit ghiozdane, în 2017, de la fundaţia „Din suflet”.

„Circa 70.000 de tineri sportivi, artişti, colective au primit suport pentru a participa în diferite competiţii internaţionale şi peste 30.000 de bătrâni au fost vizitaţi la domiciliu şi au fost ajutaţi cu ce am putut”, a adăugat Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite