SUA salută alegerea lui Nicolae Timofti în funcția de președinte

SUA salută alegerea lui Nicolae Timofti în funcția de președinte

Nicolae Timofti a fost felicitat de președintele interimar Marian Lupu. Foto de Tudor Iovu

Anunțul a fost făcut astăzi, la patru zile de la alegerile parlamentare prin care Nicolae Timofti a câștigat 62 de voturi din cele 101 posibile.

SUA apreciază pozitiv alegerea judecătorului Nicolae Timofti în funcția de Președinte al Republicii Moldova. Anunțul vine la patru zile de la prezidențialele unde candidatul din partea AIE a strâns 62 de voturi, din cele 101 posibile.

„Statele Unite ale Americii salută alegerea cu succes a Preşedintelui Republicii Moldova, Dlui Nicolae Timofti. Alegerea Dlui Timofti vine să rezolve impasul politic de lungă durată şi dă posibilitate liderilor politici ai Moldovei să soluţioneze problemele care le stau în faţă.

Statele Unite continuă să susţină ferm aspiraţiile poporului Moldovei de a construi un stat european democratic si prosper şi sigur în limitele hotarelor sale recunoscute internaţional. Aşteptăm să conlucrăm cu noul președinte şi chemăm şi în continuare toţi liderii politici ai Moldovei să lucreze împreună pentru implementarea reformelor importante în vederea consolidării democraţiei, dezvoltării economiei şi fortificării supremației legii", se arată în mesajul transmis de Ambasada SUA la Chișinău.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările