Sturza susţine că Stoianoglo are nevoie de sprijin politic: Procurorul general nu poate să reformeze justiţia de unul singur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova Ion Sturza este de părere că actualul procuror general, Alexandr Stoianoglo, nu este în stare să reformeze justiţia de unul singur, dacă nu se va bucura de suport politic. Potrivit lui Ion Sturza, preşedintele Igor Dodon nu-şi doreşte ca sistemul existent în justiţie să fie atins pentru că el însuşi ar beneficia de pe urma lui, transmite IPN.

„Un om nu va face nimic, atât timp cât nu va fi un mesaj clar politic dat de toţi cei care astăzi se află la guvernare. Igor Dodon nu vrea să distrugă acest sistem de pârghii, de influenţe, mai bine îl foloseşte. El este parte a acestuia, aşa a fost educat. Chiar şi luxul exorbitant pe care îl demonstrează l-a văzut la fostul preşedinte Vladimir Voronin”, a afirmat Ion Sturza în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul ProTV Chişinău.

Totodată, fostul premier susţine că Igor Dodon este un agent al Federaţiei Ruse cu acte în regulă. Ion Sturza consideră că preşedintele nu mai poate avea un grad de independenţă, având interese economice, financiare, primind suport din Federaţia Rusă. „Pe de altă parte, SUA nu vor tolera ca în spatele frontului, în spatele liniei de confruntare dintre Federaţia Rusă şi Ucraina, unde Rusia are o implicare militară destul de serioasă, la graniţa cu NATO, să existe un regim care ar afecta securitatea în această zonă. Acesta ar fi un spin în spate pentru SUA. Aceasta ar fi cea mai mare vulnerabilitate a lui Igor Dodon”, a afirmat Ion Sturza.

Potrivit lui Sturza, furtul miliardului a fost cea mai mare umilinţă a poporului din toate veacurile, principalul exponent al căruia este Ilan Şor. Ion Sturza consideră că Ilan Şor trebuie adus în ţară şi pedepsit, însă Republica Moldova nu a făcut vreo solicitare în acest sens. „Exact aceeaşi poveste este şi cu Vladimir Plahotniuc. Dacă dosarul era beton, trimis la Washington, Plahotniuc era pus în avion şi adus în ţară. Foarte mult înseamnă voinţa politică”, a conchis fostul premier. 

https://www.ipn.md/ro/ion-sturza-procurorul-general-nu-este-in-stare-sa-7965_1070861.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite