Stoianoglo solicită ca arestul preventiv să fie aplicat doar în cazuri excepţionale

Stoianoglo solicită ca arestul preventiv să fie aplicat doar în cazuri excepţionale

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, le-a solicitat conducătorilor procuraturilor teritoriale, specializate şi ai subdiviziunilor Procuraturii să aplice arestul preventiv doar în cazuri excepţionale. Doar dacă recurgerea la alte măsuri preventive poate prejudicia considerabil buna investigare a cauzei, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procuratura precizează că măsura a fost dispusă în contextul adresării Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, care şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu creşterea numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 în mediul penitenciar.

„Astfel, având în vedere circumstanţele particulare ale cauzelor penale, aplicarea corectă a acestor reguli, este de natură să contribuie la evitarea supra-aglomerării instituţiilor penitenciare”, se menţionează într-un comunicat de presă.

Procurorul general a mai indicat excluderea din activitate a solicitărilor de escortare a persoanelor deţinute pentru participarea la acţiunile procesuale, cu excepţia cazurilor în care acest lucru este absolut necesar şi continuarea practicilor de efectuare a acţiunilor nemijlocit la sediul instituţiei penitenciare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările