Stoianoglo, despre Litvinenco: Îmi pare rău că avem politicieni iresponsabili VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandr Stoianoglo stiri.md

Procurorul general, Alexandru Stoianoglo, l-a acuzat pe deputatul PAS Sergiu Litvinenco de iresponsabilitate, după ce parlamentarul, la rândul său, l-a acuzat pe procurorul Vasile Leviţki că l-ar fi ajutat pe controversatul om de afaceri Veaceslav Platon să părăsească Republica Moldova.

Alexandru Stoianoglo a declarat că Veaceslav Platon nu are restricţii de a părăsi ţara, însă acesta este obligat să se prezinte la şedinţele de judecată în care este vizat, în caz contrar, riscă să fie anunţat în căutare. Stoianoglo a afirmat că Litvinenco face declaraţii care nu corespund adevărului şi îl discreditează pe Vasile Leviţki, care, potrivit lui Stoianoglo, este profesionist şi integru şi ar ar avea legături cu Platon. 

„Sunt sigur că toate declaraţiile împotriva lui (Leviţki) nu au nicio substanţă legală (...) Este inadmisibil când un politician face declaraţii neverificate, care nu corespund adevărului”, a spus Alexandru Stoianoglo la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Procurorul general a mai spus că Leviţki este unul dintre procurorii care a fost filat ilegal, de către gruparea fugarului Ilan Şor. Filajul s-ar fi făcut pentru a găsi informaţii prin intermediul cărora Leviţki ar putea fi şantajat sau discreditat.

Stoianoglo a mai adăugat că nu va demisiona şi nu vede motive de ar trebui să demisioneze.

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon ar fi părăsit Republica Moldova. Acesta ar urma să solicite azil politic în Marea Britanie. Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a dat de înţeles că fuga lui Platon ar fi fost coordonată cu procurorul general, Alexandru Stoianoglo. Acuzaţiile au fost respinse de Procuratura Generală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite