Stanislav Pavlovschi o critică pe Maia Sandu pentru afirmaţiile făcute după decizia CCM: „Acest gen de declaraţii sunt descalificante pentru un politician”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul judecător la CEDO Stanislav Pavlovschi a criticat reacţia liderei PAS, Maia Sandu, în contextul deciziei Curţii Constituţionale de a anula acordul de împrumut semnat între R.Moldova şi Federaţia Rusă.

„Nu este sarcina Curţii Constituţionale de dat cuiva „peste obraz”. Acest gen de declaraţii sunt foarte descalificante pentru un politician şi sunt de natură să ştirbească din imaginea Înaltei Curţi. Trebuie să-i sfătuim acestei doamne să-şi aleagă cuvintele când vorbeşte despre avtivitatea Curţii Constituţionale”, a scris Stanislav Pavlovschi pe pagina sa de Facebook.

Curtea Constituţională (CCM) a declarat neconstituţional acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Federaţiei Ruse privind acordarea unui împrumut financiar de stat, în sumă de 200 milioane de euro, pentru Guvernul de la Chişinău.

Lidera PAS, Maia Sandu, a declarat că Înalta Curte „le-a dat dur peste obraz guvernanţilor actuali, din nou, de această dată declarând acordul privind împrumutul rusesc neconstituţional”.

Igor Dodon a afirmat că decizia Curţii Constituţionale de a suspenda suportul financiar pe care Republica Moldova urma să-l primească din Federaţia Rusă „este o lovitură dură aplicată milioanelor de moldoveni care aşteptau ajutor din aceşti bani”. Preşedintele susţine că decizia este „politizată”, iar Înalta Curte se transformă „într-un instrument de luptă politică”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite