Sondaj. Fiecare al treilea cetăţean al R. Moldova ar fi gata să voteze pentru Igor Dodon la prezidenţiale

Sondaj. Fiecare al treilea cetăţean al R. Moldova ar fi gata să voteze pentru Igor Dodon la prezidenţiale

Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova a publicat un sondaj de opinie luni, 29 iunie, în care Igor Dodon este prezentat ca fiind candidatul cu cele mai mari şanse în cursa prezidenţială din 1 noiembrie curent.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit studiului, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri prezidenţiale, 35,8% din moldoveni ar vota pentru Igor Dodon. Lidera PAS, Maia Sandu, ar obţine 19,6%, iar liderul Platformei DA, Andrei Năstase, ar acumula 5,5% din voturi, urmat de primarul de Bălţi, Renato Usatîi - 4,1%.

În cazul în care duminica viitoare s-ar desfăşura alegeri parlamentare anticipate, alegătorii ar vota în felul următor: Partidul Socialiştilor 35,9%, Partidul Acţiune şi Solidaritate 19,8%, Platforma DA 5,2%, Partidul Nostru 4,5%, Partidul Democrat 2,9%, Partidul Şor 1,7%, Partidul Comuniştilor 1,5%, Pro Moldova 1,3%.

Sondajul a fost realizat telefonic pe un eşantion de 1.127 de respondenţi, în perioada 20-27 iunie. Marja de eroare este de +- 3%.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: