Sondaj IRI: Maia Sandu ar putea învinge în alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie

Sondaj IRI: Maia Sandu ar putea învinge în alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie

Institutul Republican Internaţional (IRI) a publicat un sondaj de opinie joi, 24 septembrie, în care arată că lidera PAS, Maia Sandu, are prima şansă în alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit studiului, Maia Sandu va obţine 20% din voturile alegătorilor, iar Igor Dodon 18%. Pe locul trei s-ar clasa Renato Usatîi - 7%, urmat de Andrei Năstase - 3%.

Sondajul a fost realizat în perioada 16 iulie - 23 august, pe un eşantion de 2.017 de persoane. Marja de eroare este de +-2,5%.

Până la această oră, nouă partide şi-au desemnat candidaţi în cursa pentru prezidenţiale: Maia Sandu (PAS), Octavian Ţîcu (Partidul Unităţii Naţionale), Andrei Năstase (Platforma DA), Dorin Chirtoacă (Mişcarea Politică Unirea), Renato Usatîi (Partidul Nostru), Tudor Deliu (Partidul Liberal Democrat), Andrian Candu (PRO Moldova), Violeta Ivanov (Partidul Şor), Igor Dodon (PSRM).
 
Partidul Comuniştilor şi Mişcarea Populară Antimafie au anunţat că nu vor avea candidaţi în acest scrutin.
 
De menţionat că doi candidaţi deja au depus listele de semnături la CEC. Prin urmare, în urma tragerii la sorţi, Renato Usatîi va fi pe prima poziţie în buletinul de vot, iar Andrei Năstase va fi sub numărul doi.
 

Alegerile se vor desfăşura pe 1 noiembrie, iar turul doi - pe 15 noiembrie, în cazul în care în primul tur nimeni nu obţine mai mult de 50% din voturi.

Precizăm că în alegerile prezidenţiale din 2016, Igor Dodon a învins în turul doi cu 52% (834.000 de voturi) în faţa liderei PAS, Maia Sandu, care a obţinut 48% din voturi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările