Sondaj IRI: Maia Sandu, Andrei Năstase şi Marian Lupu se află la egalitate. Dodon îşi aşteaptă adversarul pentru turul doi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Internaţional Republican (IRI) a publicat miercuri, 5 octombrie, un sondaj de opinie. Din nou, favoritul la funcţia de preşedinte al ţării este socialistul Igor Dodon.

Acest sondaj a fost mult aşteptat şi unul foarte important pentru partidele din opoziţia de dreapta. Cel puţin datorită faptului că liderul PAS, Maia Sandu, a anunţat recent că atât formaţiunea pe care o reprezintă cât şi PPDA vor decide asupra candidatului comun în urma acestui sondaj, ca fiind unul credibil.

Lucrurile par să se complice pentru cei doi candidaţi ai opoziţiei de dreapta. Asta pentru că cifrele IRI îi dau pe Andrei Năstase şi Maia Sandu cu şanse egale, ambii cu câte 13%, urmat de candidatul PD, Marian Lupu cu 12%.

Preşedintele PSRM, Igor Dodon, este în continuare în fruntea clasamentului cu 30%, fiind astfel cu mult în faţa contracandidaţilor săi.

Dacă sătptămâna viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, socialiştii de asemenea ar acumula cele mai multe voturi, şi anume 26%. Urmat de PAS 12%, PPDA 12%, PD 11% PN 8%, PCRM 5%.

Astfel, noul parlament ar fi format din cinci partide, dintre care trei noi.

Respondenţii fiind întrebaţi care este cea mai mare problemă a Republicii Moldova au răspuns că e corupţia, 39%. Apoi lipsa locurilor de muncă, pensiile şi salariile mici 29%

Sondajul a fost realizat în perioada 1-23 septembrie, pe un eşantion de 1.516 persoane, iar marja de eroare este de 2.8%. 

image
image
image
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite