Sondaj: Igor Dodon, politicianul care se bucură de cea mai mare încredere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon si Galina Dodon presedinte.md

Preşedintele Igor Dodon este personalitatea politică în care au cea mai mare încredere respondenţii unui sondaj realizat de Fondul Opiniei Publice. Şeful statului, care a fost menţionat de către 26% din intervievaţi, este urmat de preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, ex-premierul Maia Sandu, pentru care s-au pronunţat aproape 24% din respondenţi, transmite IPN.

Întrebarea cu privire la personalitatea politică cu cea mai mare încredere a fost una deschisă. Perioada de colectare a datelor a fost 23-30 noiembrie.

Potrivit sondajului, primarul general al municipiului Chişinău, Ion Ceban, se bucură de încrederea a 4,5% din intervievaţi, iar preşedintele Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, care de asemenea a candidat la alegerile locale din Chişinău, acumulează un scor de 2,8%.

Liderul Partidului Democrat, fostul prim-ministru Pavel Filip, a fost menţionat de 2,1% din intervievaţi, iar alţi politicieni au fost menţionaţi de sub 1% din respondenţi. Aproape 24% din intervievaţi au spus că nu au încredere în nimeni.

Cetăţenii au fost întrebaţi şi ce părere au despre votul comun al deputaţilor socialişti şi al deputaţilor democraţi din Parlament pentru Guvernul condus de Ion Chicu. 30,4% susţin acest vot, 32,3% au o poziţie neutră, iar 30,1% sunt împotriva votului comun pentru Guvernul Chicu.

Puţin peste 34,2% din respondenţi consideră că în urma învestirii Guvernului Chicu, pe 14 noiembrie, lucrurile în ţară nu se vor schimba, 31,6% au spus că se vor schimba spre bine, iar aproape 20,9% au spus că se vor schimba spre rău. Circa 10% din intervievaţi au declarat că nu au auzit despre schimbarea guvernului.

Sondajul social-politic a fost realizat de Fondul Opiniei Publice la solicitarea portalului Politics.md. Cercetarea a fost efectuată pe un eşantion de 1201 persoane, iar marja de eroare este de ± 2,8%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite