Sondaj. Doar 1/3 din moldoveni sunt gata să se vaccineze împotriva COVID-19

Sondaj. Doar 1/3 din moldoveni sunt gata să se vaccineze împotriva COVID-19

Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova a publicat un sondaj de opinie luni, 22 februarie, care arată că moldovenii sunt destul de sceptici atunci când este vorba despre vaccinarea împotriva COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit studiului, doar 33,5% din moldoveni ar dori să se vaccineze împotriva COVID-19, iar 56,2% au spus că nu se vor imuniza. 

Precizăm că Republica Moldova încă nu a început procesul de vaccinare. Primul lot de vaccin anti-COVID-19 prin intermediul platformei COVAX urmează să ajungă în ţară la sfârşitul lunii curente.

Republica Moldova urmează să primească, prin intermediul platformei COVAX, 24,5 mii de doze de vaccin Pfizer/BioNTech (Comirnaty) şi până la 264 de doze produse de Oxford/AstraZeneca.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promis Republicii Moldova până la 200.000 de doze de vaccin, însă încă nu se cunoaşte când anume va ajunge vaccinul şi care anume va fi acesta.

Între timp, Agenţia Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale a anunţat că a recepţionat două cereri de înregistrare a vaccinului rusesc anti-COVID-19, Sputnik V, în Republica Moldova

Sondajul a fost realizat în perioada 12 - 20 februarie, pe un eşantion de 1.191 de respondenţi. Marja de eroare a studiului este de +-3%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările