Sondaj: Ce cred moldovenii despre împrumutul de 200 milioane de euro din Federaţia Rusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 28% din cetăţeni consideră că Federaţia Rusă va „controla lucrurile în R.Moldova” dacă Chişinăul va primi cele 200 milioane de euro, în urma semnării acordului de împrumut cu Federaţia Rusă, suspendat de Curtea Constituţională până pe 7 mai. Cel puţin aşa arată datele unui sodaj de opinie realizat de Compania Date Inteligente (iData).

69% din respondenţi sunt de părere că banii din Federaţia Rusă trebuie să fie direcţionaţi spre achitarea pensiilor, iar 64,8% dintre aceştia cred că împrumutul trebuie să fie destinat achitării salariilor pentru bugetari. Doar 11% din cei chestionaţi ar dori ca banii să fie investiţi în infrastructura drumurilor, aşa cum era planificat iniţial, înainte de începerea pandemiei COVID-19.

Peste 35% din respondenţi consideră că decizia Curţii Constituţionale privind suspendarea acordului de împrumut cu Rusia, ratificat deja de Parlament, a fost influenţată politic. 26% din cetăţeni consideră că decizia Curţii a fost corectă şi că acordul trebuie anulat.

Sondajul a fost realizat în perioada 26 aprilie - 4 mai, pe un eşantion de 931 de respondenţi. Marja de eroare este de +- 3,2%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite