Sociolog: În cazul unor alegeri anticipate, la urne va ieşi un număr mai mic de cetăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cazul unor alegeri anticipate, la urne se va prezenta un număr mai mic de cetăţeni. Aceasta, în mare parte, pentru că oamenii au obosit de scrutine. Declaraţia a fost făcută de sociologul Ian Lisnevschi la emisiunea „Fabrika” de la postul Publika, transmite IPN.

În opinia lui, fie blocul ACUM îşi doreşte să rămână în opoziţie şi PSRM cu PDM să facă alianţă, fie să se meargă la alegeri anticipate. „Cea mai bună metodă pentru ei este ca să meargă la anticipate, dar există o problemă – societatea nu vrea un nou scrutin”, spune Ian Lisnevschi.

Sociologul spune că se va încerca să se recurgă şi la metoda protestelor cu toate că cetăţenii au obosit de proteste. „Atunci când trebuie să explici pentru ce protestezi, blocul ACUM are probleme pentru că trebuie să dai vina pe guvernare, iar în Moldova nu există, de fapt, guvernare. Sunt executori care menţin activitatea statului, dar guvernare nu există. De aceea, este mai greu să arunci aceste învinuiri Guvernului Filip”, spune Ian Lisnevschi.

Jurnalistul Vsevolod Cernei spune că nu ştie dacă alegerile anticipate ar avantaja partidele de opoziţie. „Mă tem că alegerile anticipate de la noi nu vor avea rezultate cu mult deosebite de cele care au fost, plus-minus nişte procente, plus-minus nişte mandate şi atunci lumea s-ar putea înterba la ce bun”, a afirmat Vsevolod Cernei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite