Socialiştii vor ca preşedintele să numească procurorul general

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Socialiştii insistă asupra modificării Constituţiei astfel încât şeful statului să aibă prerogativa de a numi procurorul general. Problema a fost pusă în discuţie în cadrul şedinţei de miercuri, 23 noiembrie, a fracţiunii parlamentare a PSRM, transmite IPN.

Socialiştii au decis ca la următoarea şedinţă a Parlamentului să înainteze iniţiativa de modificare a Constituţiei, potrivit căreia preşedintele ţării să numească Procurorul General la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor în baza unui concurs public.

„Ne-am asumat un angajament public de modificare a Constituţiei şi noi credem că este singura cale posibilă de schimbare a situaţiei din acest domeniu total politizat şi de lansare a unor reforme radicale în domeniul respectiv. Procurorul general numit de Preşedintele Republicii Moldova trebuie să fie un om profesionist, onest, incoruptibil, curajos şi independent de sistemul oligarhic şi de tranzacţiile interpartinice”, a declarat socialistul Igor Dodon, câştigătorul alegerilor prezidenţiale.

Fruntaşul socialist a mai spus că procurorul general va fi obligat să asigure investigarea corectă a mai multor dosare de rezonanţă. „El trebuie să finalizeze investigarea cazurilor cu privire la „furtul secolului”, jaful de la Banca de Economii şi concesionarea Aeroportului, cu privire la votările secrete în Guvern, delapidarea creditelor şi granturilor în proporţii deosebit de mari, precum şi alte crime ale regimului. Acesta va fi începutul reformei sistemului judiciar şi a organelor de drept în Republica Moldova, în vederea asigurării unei independenţe reale a sistemului judecătoresc şi ocrotirii ordinii de drept din ţară”, a concluzionat Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite