Socialiştii solicită excluderea lui Constantin Codreanu din cursa electorală. Ce răspuns a dat Consiliul electoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale a solicitat instanţei de judecată, ca urmare a contestaţiei depuse de către Partidul Socialiştilor, să constate dacă candidatul Partidului Unităţii Naţionale, Constantin Codreanu, a încălcat sau nu articolul 52 (al. 3) din Codul Electoral, care interzice concurenţilor electorali să implice sub orice formă persoanele care nu sunt cetăţeni ai Republicii Moldova în acţiunile de agitaţie electorală.

Solicitat de IPN, secretarul Consiliului Electoral, Vitalie Miron a spus că PSRM a cerut şi anularea înregistrării candidatului PUN, dar solicitarea a fost respinsă.

Joi, 17 mai, la o conferinţă de presă, candidatul PUN, Constantin Codreanu, a declarat că nu a încălcat legea postând pe pagina sa de Facebook fotografii unde apare alături de preşedintele României, Klaus Iohannis, şi de persoane care au făcut parte din stafful preşedintelui SUA, Donald Trump, întrucât nu e vorba de agitaţie electorală.

Constantin Codreanu afirmă că socialiştii manipulează, fiind ajutaţi în acest sens de autorităţi, şi că se urmăreşte excluderea sa din cursa electorală pe ultima sută de metri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite