Socialiştii au semnat un angajament public prin care garantează că niciun deputat nu va părăsi fracţiunea parlamentară

Socialiştii au semnat un angajament public prin care garantează că niciun deputat nu va părăsi fracţiunea parlamentară

FOTO privesc.eu

Lidera PSRM, Zinaida Greceanîi, a negat informaţia că Socialiştii negociază cu PDM formarea unei guvenări, dar şi afirmaţiile că unii deputaţi PSRM ar putea părăsi fracţiunea pentru a crea o majoritate parlamentară cu PDM.

În acest sens, în cadrul unui briefing de presă organizat marţi, 5 martie, Socialiştii au dat citirii unei declaraţii pe care au semnat-o public toţi cei 35 de deputaţi noi aleşi pe listele PSRM, în care aceştia s-au angajat public că vor activa doar în cadrul PSRM, iar dacă vor părăsi fracţiunea, îşi vor depune mandatul de parlamentar.

Zinaida Greceanîi a declarat că are încredere în echipa sa că niciun deputat nu va pleca din fracţiune. Ea a amintit că şi în anul 2014 au existat informaţii similare precum că unii Socialişti ar urma să părăseasca fracţiunea, afirmaţii care nu s-au adeverit.

Preşedinta PSRM a mai afirmat că Socialiştii vor discuta cu alte partide despre eventuale alianţe doar după ce Curtea Constituţională va valida mandatele noilor deputaţi aleşi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: