Socialiştii rămân cu 19 consilieri municipali. Voturile pentru CMC nu vor fi renumărate

Socialiştii rămân cu 19 consilieri municipali. Voturile pentru CMC nu vor fi renumărate

Voturile pentru Consiliul Municipal Chişinău nu vor fi renumărate, aşa cum au cerut reprezentanţii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova. Curtea de Apel Bălţi a anulat decizia primei instanţe, cea a Judecătoriei Centru din oraşul Chişinău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Amintim că cererea socialiştilor, de renumărare a voturilor pentru Consiliul Municipal Chişinău, revendicată în urma alegerilor locale din 14 iunie 2015, a fost acceptată pe 29 iunie de către magistraţii de la Judecătoria Centru. Judecătorii le-au dat dreptate socialiştilor, care şi-au motivat solicitarea prin faptul că în ziua scrutinului local au avut loc mai multe încălcări care ar fi afectat rezultatul final obţinut de PSRM.

Decizia a fost contestată de Consiliul electoral de circumscripţie Chişinău. Pe 3 iulie, însă, tot la solicitarea socialiştilor, Curtea Supremă de Justiţie a hotărât ca decizia privind renumărarea voturilor pentru Consiliul Municipal Chişinău să fie luată de magistraţii Curţii de Apel Bălţi.

Precizăm că, în urma scrutinului local, PSRM a obţinut 19 mandate în CMC, PL - 17, Blocul electoral PPEM - 6, PCRM - 3, PN - 3, PLDM - 2, PDM - 1. Astfel, partidele proeuropene reuşesc să acumuleze majoritatea în CMC, de 26 de consilieri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările