Socialiştii fac bilanţul activităţii Maiei Sandu după o lună de mandat: O perioadă caracterizată de haos şi eşecuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Socialiştii Petru Burduja, Oleg Lipskii şi Alla Sarovannaia
Socialiştii Petru Burduja, Oleg Lipskii şi Alla Sarovannaia

Deputaţii Socialişti susţin că prima lună de preşedinţie a Maiei Sandu s-a caracterizat prin „haos şi eşecuri”. Aceştia afirmă că, deşi Maia Sandu a insistat pe demisia Guvernului, lucru care s-a întâmplat acum o lună, Maia Sandu aşa şi nu a venit cu un alt candidat pentru funcţia de prim-ministru sau cu alte soluţii pentru depăşirea crizei politice.

„Oamenii aşteatpă deja o lună. Unde e acea echipă profesionistă, unde e acel prim-ministru care trebuie să conducă Guvernul mai departe? Vedem că a eşuat realizarea acestei promisiuni. Dacă ar dori dizolvarea Parlamentului, putea să vină pe 25-26 decembrie cu candidatura prim-ministrului, cu un Guvern, cu un program. Şi dacă nu era vota acest Guvern de două ori, putea începe procedura de dizolvare a Parlamentului. Vedem că nu s-a vrut aşa ceva, s-a încercat o cale ilegală - aşa-numita autodizolvare a Parlamentului”, a declarat deputatul Oleg Lipskii

Potrivit acestuia, deputaţii PAS „mai încearcă o ilegalitate”. El susţine că parlamentarii PAS doresc să-i convingă pe restul deputaţilor să nu se prezinte la şedinţa Parlamentului în care candidatul desemnat de Maia Sandu la funcţia de premier urmează să obţină votul de încredere al Parlamentului. Oleg Lipskii consideră că cei din PAS vor să se asigure în aşa fel că învestirea în funcţie a noului Guvern va eşua şi în aşa fel vor fi provocate alegeri parlamentare anticipate.

„Vedem că în prima luna de mandat, Maia Sandu se gândeşte mai mult la reitingul său şi la rezultatele electorale ale PAS”, a subliniat Oleg Lipskii, care a mai menţionat că Moldova trece printr-o criză instituţională şi guvernamentală provocată de Maia Sandu.

„Maia Sadu a promis că va reduce din cheltuilelile de la Preşedinţie - încă o minciună şi un eşec. Cheltuielile nu au fost micşorate, iar pentru ceremonia de investire a Maiei Sandu în funcţia de preşedinte au fost cheltuiţi de 2 ori mai mulţi bani decât la investirea lui Igor Dodon. Maia Sandu a promis că va renunţa la sediul Preşedinţiei, dar vedem că se simte foarte confortabil în acest sediu. Ea a spus că ţara e sărăca că nu are de unde să întreţină acest palat, dar totul a rămas cum era. Maia Sandu a promis că o să scoată gardul de la Preşedinţie, chiar a doua zi, cineva a văzut să fie scos gardul?” a mai spus Lipskii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite