Socialiştii din Chişinău vor demisia lui Dorin Chirtoacă. Cum a reacţionat Primăria Capitalei

Socialiştii din Chişinău vor demisia lui Dorin Chirtoacă. Cum a reacţionat Primăria
Capitalei

Socialistul Ion Ceban (stânga) vrea să obţină demisia lui Dorin Chirtoacă. FOTO Alexandru Tarlev

Consilierii municipali ai PSRM au anunţat că iniţiază un referendum de demisie a lui Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului. Socialiştii îl învinuiesc pe edil de toate fărădelegile care au loc în Chişinău, inclusiv pentru moartea victimei exploziei de la Piaţa Centrală de la începutul lunii ianuarie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele fracţiunii PSRM în Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban, a menţionat că demisia primarului general ar dori-o mai mulţi chişinăuieni care l-ar fi votat pe Dorin Chirtoacă la ultimele alegeri locale.

Potrivit legislaţiei Republicii Moldova, procedura de demitere a primarului nu poate fi iniţiată în decurs de un an de la învestire. Deoarece de la alegerile locale au trecut şapte luni, Ceban a menţionat că socialiştii au la dispoziţie jumătate de an pentru „a pregăti terenul pentru acest proces”.

Socialistul a adăugat că referendumul poate fi iniţiat prin două modalităţi - adunând 10 % din numărul total al semnăturilor alegătorilor din municipiu sau cu votul a două treimi din numărul consilierilor municipali, iar ei vor folosi toate căile legale pentru a obţine demisia lui Dorin Chirtoacă.

Vadim Brînzaniuc, ofiţerul de presă al Primăriei Chişinău, a declarat pentru Adevărul Moldova că edilul nu va comenta această acţiune. „Primarul şi Primăria nu comentează această iniţiativă a socialiştilor”, a precizat Brînzaniuc.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările