Socialiştii de la Chişinău şi partidul dictatorului Coreei de Nord au semnat un acord de cooperare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA
FOTO EPA

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova şi Partidul Muncii din Coreea de Nord, condus de dictatorul Kim Jong-Un, au semnat un acord de cooperare. Anunţul a fost făcut de către vicepreşedintele formaţiunii nord-coreene, Ri Su Yong, sâmbătă, 1 iulie, la un eveniment festiv dedicat împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea PSRM.

Conducerea PSRM, din care face parte de facto şi preşedintele Igor Dodon, nu pare să fie deranjată că regimul de la Phenian ameninţă omenirea cu arma nucleară sau de faptul că cetăţenii Coreei de Nord trăiesc sub teroarea unui regim totalitar, în frunte cu dictatorul Kim Jong-Un.

După ce în aprilie 2017 o delegaţie a socialiştilor condusă de deputatul Grigore Novac a vizitat Coreea de Nord, a venit timpul ca reprezentanţii regimului de la Phenian să viziteze Chişinăul şi să se laude despre relaţiile strânse cu socialiştii de aici.

Socialiştii moldoveni au fost felicitaţi din numele Partidului Muncii cu prilejul aniversării a 20 de ani de la fondarea formaţiunii. De asemenea, Ri Su Yong le-a mulţumit acestora pentru invitaţia de a vizita Chişinăul, afirmând că au avut parte de o primire caldă.

După fiecare frază rostită de Ri Su Young, acesta era aplaudat de cei circa 700 de oaspeţi prezenţi la evenimentul socialiştilor.

privesc.eu

„Noi din tot sufletul dorim ca Partidului Socialiştilor să-şi consolideze în continuare statutul de partid dominant şi le dorim succes în dezvoltarea ţării”, a declarat Ri Su Yong în cadrul discursului ţinut la şedinţa festivă a PSRM.

Reprezentantul regimului totalitar de la Phenian a mai declarat că „relaţiile prieteneşti dintre Partidul Muncii şi PSRM au fost stabilite de puţin timp în urmă, însă pe zi ce trece acestea devin tot mai profunde şi apropiate”. 

„Vizita în ţara noastră în aprilie curent a unei delegaţii înalte a PSRM, dar şi semnarea unui acord de cooperare între partidele noastre au devenit un moment important în deschiderea unei noi epoci în dezvoltarea relaţiilor dintre partidele noastre”, subliniat nord-coreeanul.

El a mai adăugat că, în pofida distanţei geografice îndepărtate, Coreea de Nord are sentimente neobişnuite faţă de Moldova şi poporul moldovenesc, iar aceste sentimente prieteneşti niciodată nu se vor schimba. 

„Astăzi, Partidul Muncii în frunte cu liderul statului şi al armatei, tovarăşul Kim Jong-Un, înregistrează succese remarcabile de transformare a ţării noastre într-o mare putere socialistă”, a menţionat Ri Su Yong.

Amintim că şi Igor Dodon a avut o întrevedere vineri, 30 iunie, cu delegaţia a regimului totalitar din Coreea de Nord, venită la Chişinău la invitaţia Partidului Socialiştilor. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite