Socialiştii anunţă proteste pentru ziua de 23 februarie

Socialiştii anunţă proteste pentru ziua de 23 februarie

FOTO arhivă

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova anunţă pentru ziua de joi, 23 februarie, o acţiune de protest împotriva creşterii costului serviciilor medicale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunea de protest va avea loc în scuarul din faţa Ministerului Sănătăţii de la Chişinău, începând cu ora 9.30, se arată într-un comunicat de presă al formaţiunii.

Amintim că serviciile medicale din Republica Moldova s-au scumpit de câteva ori, după ce recent a fost modificat Catalogul tarifelor unice pentru serviciile medico-sanitare. Acesta fiind modificat ultima oară în 2011, când medicii s-au plâns că tarifele respective sunt prea mici.

Potrivit e-sănătate.md, dacă o zi în serviciul terapeutic costa 144 de lei, acum va costa 209 lei, în serviciul cardiologic o zi de internare va costa 345 de lei şi nu 218, cum era până acum. În serviciul chirurgical patul pentru o zi de internare va costa 345 de lei. În serviciul cardio-chirurgical - 446 de lei, în loc de 299. O zi de reanimare va costa aproape 1.000 de lei şi nu 533

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările