Socialiştii anunţă iniţierea unui referendum „pentru anularea legii prin care populaţia este impusă să achite miliardul furat”

Socialiştii anunţă iniţierea unui referendum „pentru anularea legii prin care populaţia este impusă să achite miliardul furat”

FOTO Alexandru Tarlev Moldnova

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova anunţă că iniţiază procedura de organizare a unui referendum pentru anularea legii ce prevede transformarea miliardului furat din sistemul bancar moldovenesc în datorie de stat. Formaţiunea consideră că banii trebuie întorşi prin confiscarea averilor celor implicaţi în furt, şi nu de către pensionari.

Ştiri pe aceeaşi temă

„PSRM declară că, în rezultatul „furtului secolului”, s-a produs o scădere semnificativă a securităţii economice a Republicii Moldova, a capacităţii de cumpărare a fiecărui cetăţean al ţării noastre.
Acest furt s-a repercutat extrem de negativ asupra sferei sociale, în primul rând, asupra sferei învăţământului, ocrotirii sănătăţii, protecţiei sociale. În cele din urmă, legea respectivă a cauzat, cel puţin, suspendarea creşterii salariilor şi pensiilor, precum şi o depreciere semnificativă a prestaţiilor sociale. Mai mult ca atât, fiecare cetăţean al Republicii Moldova a fost împovărat cu datorii pentru mulţi ani înainte.
Luând în considerare toate cele expuse mai sus, PSRM, exprimându-şi sprijinul pentru iniţiativa Preşedintelui ales de poporul ţării, iniţiază procedura unui referendum naţional pe problema anulării acestei legi antisociale. În cel mai scurt timp, va fi creat un grup de iniţiativă.
Noi deja am lansat toate procedurile prevăzute de lege pentru organizarea şi desfăşurarea acestui referendum”, se arată într-un comunicat de presă al formaţiunii.

Amintim că preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat miercuri, 28 decembrie, o iniţiativă legislativă prin care se urmăreşte anularea legii pentru care Guvernul Filip şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului. Este vorba despre legea care prevede convertirea în datorie de stat a creditelor de urgenţă oferite de către Executiv celor trei bănci care au fost lichidate, BEM, Unibank, BancaSocială.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările