Socialiştii anunţă că au colectat deja 300.000 de semnături în favoarea trecerii la o republică prezidenţială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO socialistii.md
FOTO socialistii.md

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) a anunţat marţi, 21 noiembrie, în cadrul unui briefing de presă, că activiştii formaţiunii au colectat deja 300.000 de semnături în campania de informare pentru trecerea la o republică prezidenţială.

De asemenea, socialiştii au anunţat că, până la 2 februarie 2018, ziua propusă de către Igor Dodon să fie numită „ziua statalităţii”, ei planifică să adune nu mai puţin de 1 milion de semnături în susţinerea formei prezidenţiale de guvernare.

„Este clar că reinstaurarea ordinii în ţară, eradicarea criminalităţii şi a corupţiei sunt posibile doar prin metode şi măsuri drastice, pentru care ar trebui să existe împuterniciri corespunzătoare prevăzute de Constitiţie şi legislaţie”, a declarat liderul PSRM, Zinaida Greceanîi.

PSRM a criticat actuala guvernare, în special Partidul Democrat, condus de către Vlad Plahotniuc. Aceştia au menţionat că democraţii continuă să divizeze societatea prin faptul că vor să introducă în Constituţie limba română ca limbă de stat, dar şi sintagma „integrare europeană” ca vector strategic al ţării, fără a consulta populaţia în acest sens.

Potrivit lor, alegerile parlamentare din 2018 sunt foarte importante pentru viitorul Republicii Moldova, mai ales pentru independenţa ţării, subliniază socialiştii.

Ei se arată convinşi că vor câştiga alegerile parlamentare, precizând că sunt dispuşi să utilizeze orice oportunitate pentru a declanşa chiar şi alegeri parlamentare anticipate.

Amintim că anterior Igor Dodon a declarat că PSRM va merge în campania electorală pentru parlamentare cu ideea necesităţii trecerii la o republică prezidenţială.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite