Slusari s-a întâlnit cu procurorul general: „Subiectul principal al discuţiei a fost investigarea furtului miliardelor”

Slusari s-a întâlnit cu procurorul general: „Subiectul principal al discuţiei a fost investigarea furtului miliardelor”

FOTO IPN

Vicepreşedintele Parlamentului Alexandru Slusari s-a întâlnit marţi, 7 ianuarie, cu procurorul general Alexandru Stoianoglo. Potrivit deputatului, subiectul principal al discuţiei a fost investigarea furtului miliardelor.

„Am simţit că domnul Stoianoglo deja s-a documentat bine cu acest dosar, deşi am rămas surprins ca el aşa şi nu a luat cunoştinţa cu anexele la raportul Kroll 2, care conţin nume concrete ai beneficiarilor furtului”, a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

Deputatul susţine că procuror general s-a arătat dispus să colaboreze cu Parlamentul cu o singură condiţie: „Să nu fie atras în jocurile politice”. 

„Din partea fracţiunii Platforma DA l-am asigurat că noi suntem cei, care din 2015 luptăm pentru depolitizarea justiţiei, în condiţiile în care ultimii 4 ani mai mulţi activişti ai Platformei au suferit enorm de la organele de drept capturate de un singur clan politic. Pentru noi acum este imperios necesar ca Procuror General să fie o figură echidistantă şi neinfluenţată politic”, a spus Slusari.

Parlamentarul a reiterat poziţia Comisiei de anchetă „precum că procesul devalizării sistemului bancar a fost o operaţiune bine pregărtită în timp şi coordonată cu politicenii şi demnitarii de stat, care conform legii erau obligaţi să contracăreze jaful”. 

„Planul devalizării a fost realizat etapizat, perseverent, începând cu anul 2011, făcându-se pe parcurs ajustări în funcţie de creşterea apetitului autorilor-escroci, odată ce rezistenţa instituţiilor abilitate ale statului se diminua substanţial”, a afirmat Slusari.

Deputatul a menţionat că „societatea a obosit să aştepte dreptatea”. 

„Vreau să cred în intenţiile bune ale dlui Stoianoglo, însă pentru mine contează doar fapte, care aştept să le văd în timpul apropiat”, a conchis Slusari.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: