Slusari: PAS poate examina legea Magnitsky şi raportul Laundromat

Slusari: PAS poate examina legea Magnitsky şi raportul Laundromat

Alexandru Slusari, vicepreşedinte al Platformei DA, ex-deputat.

Ex-vicepreşedintele Parlamentului, Alexandru Slusari, crede că noua putere poate examina şi adopta Legea Magnitsky, dar şi raportul comisiei Laundromat. Fostul parlamentar aminteşte că, pe 29 martie 2019, toţi deputaţii blocului ACUM au semnat proiectul de lege denumit generic actul Magnitsky, care prevede aderarea Moldovei la Global Magnitsky Act, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit lui, acest lucru ar permite sancţionarea mai multor persoane din Federaţia Rusă care au participat în operaţiunile de spălări de bani în proporţii deosebit de mari, precum şi sancţionarea unor indivizi criminali din regiunea transnistreană, implicaţi în scheme similare.

„Cu multe greutăţi, Platforma DA, tocmai în februarie 2021, a determinat crearea acestei comisiei, în cadrul căreia doamna Grigoriu a avut o prestaţie excelentă. În pofida rezistenţei enorme din partea Procuraturii şi a mai multor politicieni, a fost elaborat un raport amplu privind toată cronologia Laundromat-ului în Moldova, cu menţionarea a zeci de nume concrete implicate şi a interferenţei vădite cu schema furtului miliardului şi coruperea mai multor politicieni, inclusiv a unui fost simplu prim-ministru. Pe ultima sută de metri, grupările Platon-Plahotniuc-Şor au blocat înregistrarea raportului”, a menţionat Alexandru Slusari într-o postare e Facebook.

În opinia sa, nu mai târziu de luna august, noua majoritate parlamentară anti-oligarhică poate examina şi adopta legea Magnitsky, precum şi raportul Laundromat, care ar deveni o bază solidă probatorie pentru impulsionarea dosarului penal, care actualmente este „pus la murat” de Procuratură.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările