Slusari: Nu există voinţă politică pentru a elucida furtul miliardului, iar Procuratura nu face nimic pentru a-i trage la răspundere pe cei vinovaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Slusari
Alexandru Slusari

Nu există voinţă politică pentru a-i trage la răspundere pe cei care au emis garanţiile de stat în perioada anilor 2014-2015, vot care a precedat aşa-numitul furt al miliardului. Declaraţia aparţine fostului deputat Alexandr Slusari, care adăugat că Procuratura Generală nu face nimic pentru a duce până la capăt ancheta cu privire la frauda bancară.

Alexandru Slusari a făcut aceste acuzaţii în contextul iniţiativei fracţiunii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor cu privire la crearea unei Comisii parlamentare de anchetă cu scopul elucidării circumstanţelor emiterii garanţiilor de stat. 

„Faptul că ei au încălcat legislaţia şi au eliberat aceste garanţii contrar normelor legale este fixat în rapoarte şi în anchetă. Alta este întrebare, care pentru mine este o enigmă, este de ce aceşti indivizi nu sunt traşi la răspundere. Ce, noi nu ştim cine a eliberat garanţiile? Leancă, Candu, Arapu, Drăguţanu, la indicaţia lui Plahotniuc. Ce face Procuratura? Iată aici e marea întrebarea. Comisia poate acolo trebuie făcută? Dar ceea ce fac socialiştii…Pe ei îi interesează a doua garanţie în scopuri politice, că acolo Maia Sandu a votat. Prima garanţie nu a votat, iar pe a doua a votat. Toată comisia va fi dedicată cum a ridicat mâna Maia Sandu. Totul este clar, ţara îşi cunoaşte eroii şi anti-eroii, totul este cunoscut. Nu există voinţă politică să fie traşi la răspundere. Iată ce mă îngrijorează”, a declarat Alexandr Slusari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite