Slusari cere audierea procurorului general în Parlament. Procuratura: Solicitarea poate fi apreciată ca amestec în activitatea autorităţii judiciare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procuratura Generala Moldova

Procuratura Generală din R. Moldova a venit cu o reacţie după ce deputatul Platformei DA Alexandru Slusari a cerut audierea procurorului general, Alexandru Stoianoglo, pe marginea mai multor cauze penale de rezonanţă, o parte dintre care ar fi fost pornite de Andrei Năstase când liderul Platformei DA se afla la conducerea Ministerului de Interne.

„Într-un stat de drept nimeni şi cu atât mai mult un reprezentat al puterii politice nu are dreptul să extrapoleze cu afirmaţii care aduc atingere principiului constituţional privind separaţia şi colaborarea puterilor în stat, atentează la independenţa şi imparţialitatea Procuraturii, ca valori supreme ale statului de drept. Parlamentul nu controlează activitatea procesuală a Procuraturii, iar solicitarea deputatului de audiere a Procurorului General pe anumite dosare în Parlament iese din limitele legalului şi poate fi apreciată ca amestec al puterii legislative în activitatea autorităţii judiciare”, se spune într-un comunicat de presă al Procuraturii.

Într-o postare pe Facebook, Alexandru Slusari a menţionat că „degrabă se împlineşte un an de la deschiderea dosarelor penale pe mai multe cazuri de rezonanţă”. 

„La moment, practic nu cunoaştem nimic despre mersul anchetei pe concesionarea Aeroportului, privatizării şi concesionări ilicite în 2018-2019, cazul Bahames, Metalferos, răpirea profesorilor turci, uzurparea puterii, interceptările telefonice. Nici în dosarul furtul miliardelor din sistemul bancar în ultima perioada nu vedem mişcări”, a spus deputatul.

În acest context, fracţiunea Platforma DA a solicitat invitarea procurorului general în plenul Parlamentului pentru a prezenta informaţia actualizată pe cazurile menţionate mai sus. 

„Dânsul nu este obligat să vină, dar noi sperăm că dl. Stoianoglo înţelege că solicitarea vine din partea societăţii”, a afirmat Slusari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite