Slusari: Aştept ca noul Parlament să pună în discuţie raportul comisiei de anchetă privind gestionarea şi înstrăinarea patrimoniului sindicatelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Slusari, ex-vicepreşedintele Parlamentului
Alexandru Slusari, ex-vicepreşedintele Parlamentului

Vicepreşedintele Platformei DA, deputatul Alexandr Slusari, consideră că este important ca noul Parlament să pună în discuţie raportul comisiei de anchetă privind gestionarea şi înstrăinarea patrimoniului sindicatelor.

„Aştept că la următoarele şedinţe plenare ale Parlamentului, joi sau vineri, să fie prezentat raportul comisiei de anchetă, condusă cu brio de Lilian Carp, privind gestionarea şi înstrăinarea bunurilor Sindicatelor. În cadrul acestei comisii au participat şi colegii mei din Platforma DA Vasile Năstase şi Stela Macari. A contribuit semnificativ la întocmirea unui raport calitativ al Comisiei şi doamna Mariana Ambros. Societatea urmează să cunoască cum a fost „legalizat” în judecătoria moldovenească dreptul de proprietate al Sindicatelor la 50 de obiecte valoroase (hoteluri, sanatorii, complexe turistice, baze de odihnă etc), în situaţia când aceste obiecte au fost construite în perioada sovetică, preponderent din sursele fondului de asigurări sociale şi al întreprinderilor de stat. Veţi afla, sper eu, şi numele judecătorului, care a examinat superficial cauza şi foarte rapid a luat decizia”, a scris Alexandru Slusari pe Facebook.

Alexandr Slusari spune că cetăţenii ar trebui să afle următoarele:

„a) cum marea majoritate a obiectelor sindicale au fost vândute la preţuri derizorii companiilor care aparţin grupărilor criminal-politice Şor-Plahotniuc, unele dintre care au participat în devalizarea sistemului bancar;

b) care a fost legătura dintre înstrăinarea unui bun al Sindicatelor şi schema criminală cu implicarea companiilor de asigurări Moldasig şi Asito şi „prihvatizarea” Air Moldova;

c) cum au fost „cedate” mai multe obiecte sindicale pe litoralul Ucrainei, inclusiv cu participarea lui Eugen Buzgan, omul de încredere al lui Vladimir Andronache şi al unui oligarh din Kiev.”

Alexandr Slusari a afirmat că, în perioada 2009-2020, SIS a informat conducerea ţării despre toate „schemele criminale” în jurul patrimoniului Sindicatelor.

„Aştept ca după prezentarea acestui raport organele de anchetă, în sfârşit, vor porni sau vor relua dosarele penale pe acest subiect, cu atragerea la răspundere a unor nume sonore”, a mai spus Slusari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite