Situaţia în mediul de afaceri a fost discutată în cadrul şedinţei secrete a Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
guvernul leanca

„Şedinţa de astăzi a Guvernului a fost una degajată şi sinceră. Colegii mei de la Minsterul Economiei au prezentat mai multe rapoarte care fac o diagnoză a mediului de afaceri din Republica Moldova. Rapoartele s-au bazat pe mai multe studii efectuate de Banca Mondială şi alte organizaţii internaţionale“, a declarat premierul Iurie Leancă, după şedinţa de astăzi a Executivului, care a durat aproape patru ore.

Prim-ministrul a mai menţionat că membrii Cabinetului de Miniştri au elaborat un plan de acţiuni pentru un an şi jumătate. „Ne propunem să vedem ce putem face în fiecare săptămână ca mediul de afaceri să poată funcţiona eficient. Au fost discutate două obiective: ajustarea cadrul normativ, ce va permite diminuarea presiunilor. Al doilea punct a fost legat de E-Guvernare“, a mai menţionat Leancă.

„Tot ce ne-am propus astăzi este să facem tot posibilul să facilităm comunicarea cu cetăţenii şi să avem o diagnoză precisă a problemelor cu care se confruntă“, a menţionat prim-ministrul.

Premierul a spus că şedinţe tematice de  acest gen vor mai fi organizate pe viitor. „Se vor desfăşura o dată pe lună, în zilele de vineri. Următoarea s-ar putea să aibă loc în luna septembrie“, a conchis Iurie Leancă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite