Silvia Radu: Dacă acum lucrăm cu utilaje învechite, e doar din vina liberalilor. Ei au fost ocupaţi mai mult cu scheme de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO chisinau.md
FOTO chisinau.md

Primarul interimar de Chişinău, Silvia Radu, a declarat că motivul pentru care deszăpezirea oraşului se produce cu tehnică învechită este cauzat de faptul că liberalii din CMC ar fi corupţi şi că timp de zece ani nu au procurat utilaje noi.

„În ultimii 10 ani, liberalii nu au achiziţionat tehnică modernă pentru deszăpezire. Dacă acum lucrăm cu utilaje învechite, care demult trebuiau schimbate, este doar din vina liberalilor. Ei au fost ocupaţi mai mult cu scheme de corupţie, au avut alte interese şi nu le-a păsat până acum de cum arată oraşul”, a menţionat Silvia Radu, potrivit unui comunicat de presă emis de Primărie.

Primarul susţine că, dacă liberalii „nu tocau bugetul public şi nu îşi băteau joc de banii oamenilor, azi puteam să avem tehnică modernă cu care să intervenim mai eficient între blocuri pentru curăţarea poleiului şi a zăpezii”.

„Liberalii au un tupeu ieşit din comun. Anul acesta a fost primul an, din ultimii 20, când s-a intervenit în ogrăzi, s-a încărcat zăpada şi s-a dus într-un loc special amenajat. În anii trecuţi, nici măcar nu se dădea ordin de intervenţie, nimeni nu se gândea că trebuie acţionat în  interiorul curţilor blocurilor de locuinţă”, a subliniat Radu.

Ea a mai precizat că „liberalii au lăsat o administraţie în genunchi”, însă a promis „că vom face o administraţie modernă şi eficientă, în slujba cetăţenilor şi nu a intereselor de partid”.

Consilierii Partidului Liberal din Consiliul municipal Chişinău au criticat-o pe Silvia Radu, primar interimar, pentru faptul cum a organizat deszăpezirea şi spun că, la o săptămână de la căderea ninsorilor, în oraş e dezastru. Liberalii afirmă că în timpul intemperiilor din aprilie anul trecut, primarul suspendat Dorin Chirtoacă a reuşit, cu aceleaşi resurse, să deblocheze oraşul în mai puţin de 24 de ore, transmite IPN.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite