Silvia Radu: În Primărie am găsit corupţie, birocraţie şi nepăsare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, susţine că atunci când a venit în funcţie a găsit în Primăria capitalei corupţie, birocraţie şi nepăsare. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

„Ceea ce m-a mirat foarte mult este nivelul acestor trei categorii. Toţi ştiau că există corupţie, că există birocraţie şi că există nepăsare, dar nivelul acestora ajunge pur şi simplu în afara perceperii normale a lucrurilor”, a spus Silvia Radu. 

Potrivit ei, fostul primar Dorin Chirtoacă a deţinut bugetul Primăriei şi l-a folosit în favoarea partidului pe care îl reprezintă.

În opinia primarului interimar, actualmente municipiul Chişinău se află într-o stare dezastruoasă din cauza nepăsării angajaţilor. 

„Oamenii s-au deprins că nu vor pleca din funcţii zeci de ani la rând considerând întreprinderile şi instituţiile statului ca fiind proprii”, spune Silvia Radu. Potrivit ei, în cadrul Primăriei nu există o evidenţă corectă a bunurilor publice, a corespondenţei, nici a dosarelor judiciare în care este implicată Primăria.

Silvia Radu a menţionat că în activitatea sa şi-a propus să schimbe atitudinea funcţionarilor faţă de problemele chişinăuienilor. De asemenea, potrivit ei, este important ca mecanismul intern al Primăriei să funcţioneze în aşa fel încât să nu depindă de persoana care va ajunge primar. 

„Mecanismele acestea se constituie din noi sisteme de gestiune, o simplificare a structurilor Primăriei, un ghişeu care să funcţioneze”, a afirmat Silvia Radu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite