Siegfried Mureşan, despre propaganda antieuropeană în contextul pandemiei: Politicienii populişti trebuie demascaţi în această perioadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
siegfried muresan

Declaraţiile făcute de mai mulţi oficiali cu privire la faptul că în Uniunea Europeană nu ar exista o eventuală solidaritate în contextul luptei împotriva COVID-19, sunt catalogate de europarlamentarul Siegfried Mureşan drept populiste. În opinia europarlamentarului român, propaganda şi politicienii populişti trebuie demascaţi în această perioadă, notează IPN.

„UE ajută Italia cu echipamente, preia persoanele bolnave. În plus, UE a decis pentru prima dată crearea unei rezerve europene de medicamente, o rezervă prin care UE face licitaţii comune pentru produse necesare în lupta cu COVID-19. Săptămâna trecută a fost făcută prima licitaţie pentru măşti şi ventilatoare, iar săptămâna asta pentru teste care identifică virusul”, a declarat politicianul în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de marţi seara de la postul de televiziune TVR Moldova.

Totodată, Siegfried Mureşan a îndemnat politicienii italieni să stopeze propagarea unor fake news-uri care servesc Federaţia Rusă şi China, şi deservesc Italiei şi Uniunii Europene.

„Situaţia în Italia şi Spania este cea mai gravă din cauza numărului mare de decese. Italia avea ieri 100 000 de cazuri, Germana avea 63 000. Italia avea 63 000 în urmă doar cu o săptămână. Trebuie să fim solidari şi să ne ajutăm, dar trebuie să înţelegem cu toţii că în toate ţările din UE situaţia este dificilă. În Belgia sunt 13 000 de cazuri la o populaţie de 10 milioane de locuitori. Situaţia este serioasă şi în alte ţări şi trebuie să fim conştienţi”, a adăugat europarlamentarul.

Oficialul european precizează că în aceste zile trebuie să existe o solidaritate în tot blocul european.

„Dacă Uniunea Europeană nu ar acorda ajutor şi ţările membre nu ar fi solidare, fiecare ţară s-ar simţi abandonată, pe cont propriu, pentru că după aceasta nu mai reuşeşti să obţii solidaritate şi unitate europeană în 3-4 luni. Este important ca solidaritatea să fie atinsă la începutul procesului”, a menţionat politicianul.

Siegfried Mureşan îndeamnă populaţia să stea acasă o perioadă pentru că de acest lucru depinde revenirea la activităţile normale.

https://www.ipn.md/ro/siegfried-muresan-propaganda-si-politicienii-populisti-trebuie-demascati-in-7965_1072591.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite