Sheriff se mută la Chişinău? Oraşul Tiraspol nu va putea găzdui meciurile din competiţiile UEFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FC Sheriff Tiraspol
FC Sheriff Tiraspol

Oraşul Tiraspol nu va putea găzdui meciurile din competiţiile UEFA, până la noi dispoziţii. Desre aceasta a anunţat  Comitetul Executiv al UEFA.

Decizia se bazează pe concluziile făcute de agenţiile specializate în analiză politică şi strategică internaţională, ale căror rapoarte au fost consultate de administraţia UEFA, în urma evaluării situaţiei actuale din regiune, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal (FMF), citat de IPN.

„În conformitate cu deciziile luate anterior de Comitetul Executiv al UEFA, în contextul escaladării conflictului militar care a culminat cu invadarea teritoriului ucrainean de către armata rusă, Comitetul Executiv al UEFA a decis astăzi (vineri) ca niciun meci din competiţiile UEFA să nu se dispute în Transnistria până la noi ordine”, a indicat forul fotbalistic continental într-un comunicat de presă.

Potrivit FMF, Sheriff Tiraspol, care va începe să joace în primul tur preliminar al UEFA Champions League (sezonul 2022/23), urmează să propună un loc/stadion alternativ, care trebuie să respecte toate reglementările UEFA aplicabile, în afara regiunii transnistrene pentru meciurile sale de acasă în competiţiile intercluburi UEFA, atâta timp cât interdicţia de a juca în regiune rămâne în vigoare. 

Sheriff va întâlni în primul tur preliminar echipa Zrinjski Bosnia şi Herţegovina. Meciul tur va avea loc pe 6 iulie la Mostar, iar returul este programat pe 13 iulie pe un stadion care va fi anunţat ulterior.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite