Sfatul lui Dmitri Medvedev pentru profesorii cu salarii mici: Deschideţi o afacere VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Prim-ministrul Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a găsit soluţia pentru profesorii care se plâng pe salarii mici. Premierul i-a sfătuit să-şi schimbe profesia şi să se ducă în mediul de afaceri.

Medvedev a oferit acest sfat, marţi, 2 august, în cadrul unui forum educaţional al tinerilor ruşi, scrie forbes.ru

Şeful Guvernului rus a fost întrebat de un student de ce învăţătorii şi profesorii din Rusia primesc salarii de câteva ori mai mici decât angajaţii structurilor de forţă.

„Eu deseori sunt întrebat despre profesori şi învăţători. A fi pedagog este o vocaţie, iar dacă doreşti să câştigi bani, există multe alte locuri frumoase pentru asta, unde poţi face bani mai repede şi mai bine, acelaşi business”, a declarat premierul rus.

De asemenea, Medvedev le-a povestit studenţilor despre anii când el lucra în calitate de învăţător, imediat după absolvirea universităţii, unde la fel era plătit mai prost decât poliţiştii.

Acesta a mai adăugat că în acele timpuri el a refuzat o ofertă de lucru în procuratură, cu un salariu mai mare, doar pentru că îi plăcea să fie învăţător.

„Întrebarea este ce alegi tu în viaţă. Fiecare om alege să facă ceea ce este mai important pentru el în viaţă”, a conchis premierul.

Anterior Medvedev a mai avut un răspuns specific. Atunci când a fost întrebat de o pensionară din regiunea Crimeea când vor fi indexate pensiile, Dmitri Medvedev a răspuns: „Bani nu sunt. Când vor fi, le vom indexa, dar până atunci rezistaţi. Să aveţi sănătate şi bună dispoziţie”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite