Sesiunea de toamnă a Parlamentului se încheie pe 22 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO parlament.md
FOTO parlament.md

Sesiunea de toamnă a Parlamentului se va încheia pe data de 22 decembrie 2017. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei de joi, 14 decembrie, a Biroului permanent, care va propune plenului Parlamentului hotărârea pentru aprobare.

De asemenea, Biroul permanent a aprobat ordinea de zi a şedinţelor plenare ale Parlamentului pentru perioada 15-22 decembrie 2017.

„Agenda Parlamentului va fi încărcată. Peste 50 de acte normative se regăsesc pe ordinea de zi a şedinţelor plenare ale Parlamentului, inclusiv legea bugetului pe anul viitor, documentele agreate cu FMI şi UE, proiecte ce ţine de reforma justiţiei, a domeniilor energetic şi financiar-bancar”, a menţionat preşedintele Parlamentului Andrian Candu.

Deputaţii vor discuta vineri, 15 decembrie, în lectura a doua, proiectele legii bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2018, proiectul legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală pe anul viitor, politica bugetar-fiscală şi vamală. 

Tot în şedinţa de vineri, Parlamentul urmează să aprobe un şir de modificări şi completări la legislaţia financiară, precum şi mai multe numiri în funcţie. Parlamentul urmează să ratifice Acordul de împrumut dintre Republica Moldova şi UE privind asistenţa macrofinanciară pentru Republica Moldova şi a Memorandumului de înţelegere ca parte integrantă a acestui Acord.

Săptămâna viitoare, în ultimele şedinţe din sesiunea de toamnă, deputaţii vor discuta în lectură finală proiectul Programului „Prima casă”, proiectul Codului aerian al Republicii Moldova, cu privire la Serviciul Vamal, proiectul privind exercitarea unor activităţi necalificate cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri. 

Totodată, pe ordinea de zi mai figurează proiectul de lege cu privire la sistemul administraţiei penitenciare şi Concepţia securităţii informaţionale a Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite