Serviciul de Securitate şi Ministerul de Interne a interceptat ilegal convorbiri telefonice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procuratura Generală a remis în instanţa de judecată o cauză penală pe numele fostului şef al Direcţiei operativ-tehnice al Serviciului de Informaţii şi Securitate, care a fost acuzat de violarea dreptului la secretul convorbirilor telefonice şi exces de putere.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, angajatul SIS, în perioada mai - august 2009, a ascultat convorbirile telefonice ale unui coleg de-al său, deşi nu avea autorizaţie a judecătorului de instrucţie. În acea perioadă, victima activa în calitate de consilier la Ambasada Republicii Moldova din România.


La Procuratura Generală (PG) se află şi alte cauze penale pe numele fostului ofiţer SIS care este bănuit că ar fi participat la interceptarea ilegală a convorbirilor telefonice ale unor lideri politici. Aceste dosare penale sunt în faza de finalizare.
Totodată, la finele anului 2010, PG a mai remis spre examinare instanţei de judecată o cauză penală pe numele unor angajaţi ai serviciilor operative din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care sunt acuzaţi că au violat dreptul la secretul convorbirilor telefonice, depăşirea atribuţiilor de serviciu, abuz de serviciu şi fals în acte publice.


Potrivit informaţiilor oferite de PG, un inspector al MAI ar fi inventat că unii politicieni de la noi ar fi avut convorbiri telefonice cu membrii unei grupări criminale, găsind, în aşa fel, pretext pentru a le intercepta convorbirile telefonice.


Astfel, au fost interceptate ilegal convorbirile deputaţilor Serafim Urechean şi Veaceslav Untilă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite