Serviciul militar obligatoriu din Republica Moldova va fi eliminat: Tinerii vor fi scutiţi de această povară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PDM, oligarhul Vlad Plahotniuc, a anunţat marţi, 20 martie, că formaţiunea pe care o reprezintă a luat decizia ca în Republica Moldova să se renunţe la serviciul militar obligatoriu.

Vlad Plahotniuc a afirmat că, la moment, nu sunt condiţii necesare în Armata Naţională ce ar oferi instruire adecvată şi un trai decent pentru tinerii care fac serviciul militar.

Potrivit acestuia, eliminarea serviciului militar obligatoriu se va produce etapizat, în decurs de doi ani.

„Numărul tinerilor care vor fi recrutaţi pentru armată va scădea, până se va ajunge la eliminarea completă a serviciului militar obligatoriu. Ministerul Apărării în curând va da start acestui proces, iar printre primele reduceri de înrolări vor fi acele din toamna anului 2018, urmând ca în locul recruţilor să fie angajaţi militari profesionişti, angajaţi în bază de contract, care vor fi echipaţi după toate standardele europene”, a afirmat Plahotniuc într-un brifieng de presă.

El a subliniat că Guvernul va rezolva „toate problemele legate de logistică şi salarizare”, în vederea creării unei armate moderne, dar şi pentru ca mii de tineri „să fie scutiţi de povara recrutărilor obligatorii care au avut loc până în acest moment”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite